neděle 12. února 2012

Bylinková ryba zapečená na smetanových brambůrkách

Dnešní oběd byl inspirovaný knihou "Fit rodinka", kterou jsem dostala k narozeninám. Trošku jsem si jej poupravila a musím konstatovat, že výsledek byl výborný! Další z receptů, které zařadím do svého kuchařského repertoáru.


Budete potřebovat: (2 porce)
2 pstruhi (nebo jiné oblíbené ryby, nebo filety jako já :-))
šalvěj
tymián
citron
5 stroužků česneku
sůl
olivový olej

5 větších brambor
1 zakysaná smetana
1 lžička uzené papriky
sůl
olej

Do zapékací misky (dostatečně velké, aby se do ni vešly 2 ryby) nalijte olivový olej a na dno dejte na kolečka nakrájené brambory. Brambory promíchejte, aby byly celé obalené olejem. Poté brambory osolte a dejte péci na 220°C do vahřáté trouby na 10 minut. Poté brambory vytáhněte. V misce smíchejte zakysanou smetanu, sůl a uzenou papriku, tuto směs vlijte na brambory a důkladně promíchejte. Dejte na dalších 5 minut péct. Poté brambory opět vytáhněte a znovu promíchejte. Na brambory rozprostřete nasolené ryby, které potřete směsí olivového oleje s bylinkami. Na bylinkách nešetřete. Na každou rybu dejte 2 čtvrtky citronu. Poté do pekáčku ještě přihoďdte česnek. Neloupejte ho, jen odkrojte spodek.
Pečte dokud brambory i ryby nebudou měkké. (Cca 20 minut).

Dobrou chuť!

2 komentáře:

  1. Vidím rybičky a rozzářily se mi oči ;-) Používám obdobný recept a můžu říct, že je to prostě nejlepší kombinace na rybu! Celkový recept je pro mě zase něco nového. Můžu říct, že to vypadá tak lahodně, že bych nejradši sáhla do toho monitoru a jedla :D

    OdpovědětVymazat
  2. mnaaaaaaaaam, toto vyzera uzasne. Rybky milujeme na akykolvek sposob, tak dufam, ze nezabudnem na tvoj recept a niekedy vysusam

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...