čtvrtek 8. prosince 2011

Smažený patizon a cuketa s brkaší a domácí tatarkou

Po dlouhé době přidávám zas něco pro inspiraci. Jelikož obalit a osmažit umí každý, tak aspoň přidám recept na domácí tatarku a typ na dobrou bramborovou kaši, tak jak ji dělám já.

Máte chuť?


Bramborová kaše alá Leňulka:
Brambory (varný typ B) oloupeme, nakrájíme na stejně velké kousky a vaříme v lehce osolené vodě do změknutí.
Mezitím si na pánvi orestujte dozlatova cibulku (1 střední cibulka na 1 porci) nakrájenou najemno a těsně před koncem restování přilijte cca 1 lžíci javorového sirupu. Ten dodá cibulce lehce karamelovou chuť a krásné hnědé zabarvení.
Uvařené brambory sceďte, vhoďte plátek másla a vlijte trošku mléka (na 2 porce brambor dávám tak 50g másla a 1/2 dcl mléka) a rozšťouchejte na jemnou kaši. Ale ne úplně, nejlepší je nechat malé kousíčky brambor. Do kaše nakonec přimíchejte cibulku a můžete podávat.

Domácí tatarka alá já
Zásadně používám jen žlutou, hustou majonézu zn. Poličanka. Tuto:




Osvědčila se mi jako nejlepší. Používám ji často. Nejlepší do pomazánek, tatarek, bramborového salátu a další.
Tak 1 majonézu dejte do misky, přidejte 1/2 na jemno nakrájené střední cibulky, 1/2 najemno nakrájené střední okurky, sůl, pepř, 1/2 lžičky plnotučné hořčice a worchester (dle chuti). Vše zamíchejte a můžete se pustit do jídla.
Dobrou chuť.

Chystám se konečně pustit do vánočního pečení, vaření a tak, tak snad přibude více článečků. Ale slibuji, že se máte na co těšit.

Hezký večer, Leňulka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...