úterý 5. července 2011

Dýňová polévka

Na výbornou zeleninovou polévku z dýně Hokkaido si připravte 1 litr zeleninového vývaru, obilná smetana, 1 středně velká dýně Hokkaido, 2 cibule, 1 velká mrkev, 1 petržel, 1/4 celeru, tymián, bobkový list, oregáno a sůl.


Cibuli orestujeme na oleji. Dýni omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na kostky. Pokrájíme i zbylou zeleninu. Přihodíme do hrnce k cibuli a chvíli restujeme. Poté přidáme koření, vývar a vaříme do změknutí. Uvařené rozmixujeme. 
Podáváme přelité obilnou smetanou a posypané oregánem. 
Polévka je hodně sytá!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...