středa 13. července 2011

Cizrnová pomazánka

Jednoduchá a chutná pomazánka. Připravte si 200g cizrny, kterou nechejte 2 dny nabobtnat a poté ji uvařte, sceďte a oloupejte. Jak na to najdete zde.


 Do mixéru vsypte oloupanou cizrnu, přidejte 100g bílého jogurtu, 2 lžíce kvalitní tatarky, sůl, pepř, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce olivového oleje. Vše důkladně rozmixujte do hladka. Do rozmixované pomazánky přimíchejte na kostičky nakrájenou kapii nebo kozí rohy. Množství záleží na Vás. U mě platí čím víc, tím líp.

Další typy:
- Základní verzi můžete doplnit nastrouhaným vajíčkem vařeným natvrdo.
- Můžete přidat jakoukoliv zeleninku.

Dobrou chuť!

Hodnocení: 5 z 10

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...