úterý 5. července 2011

Brambory pro tvrďáky

Znáte to, občas není moc času na dlouhé vaření, ale i přesto nerada odbývám svého přítele "chlebem s". Nedávno jsem k večeři připravila marinované brambory a od té doby jsme je měli už třikrát.
Důležité je mít doma nové brambory, nebo brambory, které nebudou mít moc kazů, protože je budeme konzumovat i se šlupkou.
Na jednu porci doporučuji alespoň 3 středně velké brambory. Brambory pořádně omyjte. Poté vezměte vidličku a brambory co nejvíce propíchejte. Poté si do misky dejte své oblíbené koření, třeba domácí grilovací nebo prostě co máte rádi - bylinky, paprika, pepř, sůl,... Vše zalijte olejem a udělejte marinádu. Do této marinády vložte brambory a důkladně promíchejte. Přikryjte alobalem a nechte v teple alespoň hodinu marinovat. (Nebo si to připravte dřív a dejte odpočívat do ledničky.)
Poté zabalte každou marinovanou bramboru zvlášť do alobalu a dejte péci. Pečte při 180°C, čas přizpůsobte velikosti brambor. Hotové brambůrky se musí rozpadat.
Mezitím co se brambůrky pečou nakrájejte a orestujte cibulku a trošku slaniny. V misce smíchejte zakysanou smetanu s česnekem, s velkým množstvím česneku!
Poté vytáhněte brambory z trouby. A teď příjde vysvětlení, proč jsem tento recept pojmenovala jako brambory pro tvrďáky. Do každé zabalené brambory bouchněte pěstí. :-) Poté ji vybalte, položte na talíř. Nakonec polijte smetanou s česnekem a posypte opraženou směsí cibulky a slaniny.

Přeji dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. :-) Hezký den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...